فعالیت ضدباکتریایی عصاره گیاه درمنه

دکتر قربانی نهوجی، گیاه شناس و عضو هیات علمی این پژوهشکده درخصوص خصویات گیاه شناسی گیاه دارویی درمنه عنوان کرد درمنه با نام علمی Artemisia، گیاهی است بوته‌ای و خودرو از خانواده کاسنی‌ها که دارای برگ و گلی معطر بوده و دارای ویژگی های دارویی میباشد. گونه های متعددی از این جنس در ایران پراکنده بوده و به صورت خودرو می‌رویند. برخی گونه های آن نیز به صورت زراعی و کاشته شده در دنیا و ایران مرسوم بوده و جنبه های کاربردی و درمانی دارند.

 

درمنه

قربانی افزود: گیاهان این جنس عمدتا به شکل بوته های چندساله و دارای بخش‌های چوبی هستند. معمولاً گل‌ها و اندام هوایی این گیاهان خوشبو و طعم آن تلخ می‌باشد. این گیاه در نواحی مختلف کشور در ناحیه هیرکانی و ایرانو-تورانی و در بخشهای دشتی تا کوهستانی می‌روید.

دکتر نسیم زرین پنجه، عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی نیز درخصوص خواص دارویی این گیاه عنوان کرد: گیاه درمنه از گذشته در درمان عفونت های باکتریایی و انگلی استفاده می‌شده است.

زرین پنجه خاطرنشان کرد: بررسی های صورت گرفته نشان می‌دهد که عصاره‌های اتانولی و کلروفرمی این گیاه توانسته است از رشد دو گونه باکتری اشرشیا کلی و باسیلوس سابتیلیس جلوگیری نماید.

وی اظهار کرد: مکانیسم تأثیر مواد موثره این گیاه به صورت تخریب دیواره سلولی باکتری است. در واقع این ترکیبات با تخریب دیواره سلولی و پروتئین ها، ایجاد تداخل در کار آنزیم های غشایی و با اثر بر روی ساخت DNA و RNA باعث نابودی میکروارگانیسم ها می‌شود.

وی در پایان تاکید کرد: مجموعه این یافته‌ها حاکی از آن است که عصاره درمنه توانایی کنترل رشد باکتری های گرم مثبت را دارد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − پنج =