هموروئید دردناک
رپورتاژ آگهی

چرا هموروئید دردناک است؟

چرا هموروئید دردناک است؟ اگر از درد هموروئید رنج می‌برید، نیازی به تحمل بیشتر نیست. با روش‌های نوین درمانی، بهبودی سریع و بدون دردسر در انتظار شماست! در ادامه با ما همراه باشید.

هموروئید به تورم و التهاب ورید‌های موجود در ناحیه رکتوم و مقعد گفته می‌شود که در اثر فشار زیاد به این ناحیه رخ می‌دهد. این فشار ممکن است ناشی از یبوست، بارداری، نشستن طولانی‌مدت یا بلند کردن اجسام سنگین باشد. در واقع، هموروئید شبیه به واریس در ناحیه پاهاست، اما در این حالت، رگ‌های خونی در ناحیه پایین رکتوم یا داخل مقعد گشاد می‌شوند. این تورم ممکن است همراه با درد، خارش، خونریزی و احساس ناراحتی شدید باشد.

بواسیر چه زمانی رخ ایجاد می شود؟

درد هموروئید به علت تورم و التهاب وریدهای موجود در ناحیه مقعد و رکتوم ایجاد می‌شود. زمانی که فشار زیادی به این وریدها وارد می‌شود، جریان خون به درستی انجام نمی‌گیرد و این وضعیت منجر به گشاد شدن رگ‌ها و تورم می‌شود. در هموروئید خارجی، که نزدیک به سطح پوست قرار دارد، این تورم و التهاب به همراه تحریک پوست و اعصاب حساس اطراف، منجر به درد و سوزش شدید می‌شود.

علاوه بر این، در برخی موارد، هموروئید دچار لخته خون می‌شود که این وضعیت باعث ایجاد درد ناگهانی و بسیار شدید در ناحیه مقعد می‌شود. این لخته خون، جریان خون را مسدود می‌کند و بافت‌های اطراف آن دچار التهاب و حساسیت می‌شوند.

انواع بواسیر

به صورت کلی بواسیر به دو دسته اصلی داخلی و خارجی تقسیم می شود که تفاوت آن ها در ناحیه ای که قرار دارند و درد آن ها است.

انواع بواسیر

هموروئید داخلی

در این نوع بواسیر، وریدهای متورم در داخل مقعد یا بخش پایینی رکتوم قرار دارند که معمولاً درد کمتری دارد زیرا در ناحیه‌ای است که گیرنده‌های عصبی حساس به درد کمتری دارد. با این حال، هموروئید داخلی می‌تواند منجر به خونریزی یا پرولاپس (بیرون‌زدگی) شود که نیاز به درمان دارد.

هموروئید خارجی

در این نوع از بواسیر، وریدهای متورم در ناحیه بیرونی مقعد قرار دارندکه به دلیل وجود گیرنده‌های عصبی بیشتر، درد شدیدتری نیز ایجاد می‌کند. همچنین ممکن است هموروئید خارجی به صورت ناگهانی دچار لخته خون (ترومبوز) شود که وضعیت دردناک‌تری را به وجود می‌آورد.

پیشگیری از ایجاد بواسیر و کاهش درد

از آنجایی که یبوست و فشار بیش از حد، نشستن طولانی مدت و فعالیت های بدنی سنگین می تواند باعث تشدید این بیماری شود بنابراین با رعایت برخی نکات می توان درد آن را تا حد زیادی کاهش داد.

افزایش مصرف فیبر و مایعات، نشستن در آب گرم به مدت 15 تا 20 دقیقه، استفاده از پمادهای موضعی مخصوص بواسیر، پرهیز ار نشستن طولانی مدت و استراحت کافی می تواند از درد آن را کاهش دهد و رژیم غذایی مناسب می تواند و رعایت بهداشت می تواند از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

علائم هموروئید که نباید نادیده گرفته شوند

هموروئید می‌تواند علائمی ایجاد کند که در صورت نادیده گرفته شدن، وضعیت بیمار را پیچیده‌تر کند. برخی از این علائم به‌گونه‌ای هستند که افراد ممکن است آن‌ها را با مشکلات جزئی اشتباه بگیرند و به تأخیر در مراجعه به پزشک منجر شود. اما شناخت دقیق این علائم می‌تواند در تشخیص و درمان به موقع این بیماری کمک‌کننده باشد.

علائم بواسیر

برخی از آن ها عبارتند از:

  • خونریزی از مقعد
  • درد و سوزش در ناحیه مقعد
  • خارش و تحریک پوست
  • احساس توده یا برآمدگی
  • دشواری در دفع مدفوع
  • ترشح مخاطی
  • تورم و التهاب

دلایل ایجاد بواسیر

این بیماری می تواند دلایل زیادی داشته باشد اما مهم ترین آن ها می تواند شامل یبوست مزمن، اسهال مزمن، نشستن طولانی مدت، بارداری، چاقی و اضافه وزن، بلند کردن اجسام سنگین، افزایش سن، رژیم غذایی  کم فیبر و ژنتیک و عوامل ارثی باشد.

چرا هموروئید در بارداری شایع تر است؟

هموروئید در دوران بارداری شایع‌تر است به این خاطر که فشاری که در این دوران بر روی لگن است افزایش می یابد و همین موضوع فشار بیشتری به عروق و رگ های ناحیه لگن وارد می کند و باعث تورم رگ ها و ایجاد بواسیر می شود.

همچنین در دوران بارداری یبوست، تغییرات هورمونی و افزایش پروژسترون که باعث کندتر شدن حرکات روده می شود باعث افزایش فشار به رگ ها و یا شل شدن دیواره های عروق خونی می شود که می تواند بواسیر را به دنبال داشته باشد.

یکی دیگر از دلایل ایجاد بواسیر در دوران بارداری می تواند افزایش حجم خون و متورم شدن رگ ها یا فشار در حین زایمان طبیعی باشد که برای کاهش احتمال بروز بواسیر در دوران بارداری، مصرف فیبر کافی، نوشیدن آب زیاد و اجتناب از فشار زیاد در هنگام دفع مدفوع توصیه می‌شود.

روش های درمان بواسیر

درمان بواسیر با توجه به نظر پزشک و وضعیت بیمار روش های درمانی متفاوتی دارد، برخی از آن ها با روش های خانگی، برخی باروش های جراحی و غیر جراحی مانند لیزر می توانند درمان شوند.

روش های درمان بواسیر

درمان‌های خانگی و مراقبتی

درمان های خانگی می تواند شامل مصرف فیبر کافی در رژیم غذایی، نوشیدن آب فراوان، استفاده از پمادها و کرم های موضعی و نشستن در آب گرم باشد. این موارد می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند و باعث بهبود علائم شوند.

درمان بواسیر با رابربند یا باند لاستیکی

روشی غیر تهاجمی است که با استفاده از یک باند یا کش لاستیکی کوچ و استریل، رگ های متورم یا بواسیر را میبندند تا جریان خون به این ناحیه قطع شود و بواسیر کوچک تر شود و در نهایت از بین رود.

درمان بواسیر با اسکلروتراپی

در این روش کم تهاجمی ماده ای به نام اسکلروزانت به ناحیه بواسیر تزریق می شود تا بواسیر به مرور زمان کم کم از بین رود.

درمان بواسیر با انعقاد با مادون قرمز

در این روش درمان، با استفاده از تاباندن نور مادون قرمز بر روی ناحیه بواسیر باعث ایجاد گرما می شوند و باعث قطع جریان خون به بواسیر می شوند. این روش درمان عوارض جانبی و درد بسیار کمی دارد.

درمان بواسیر با لیزر

یک روش درمان کم تهاجمی برای درمان بواسیر است که با استفاده از انرژی لیزر رگ های آسیب دیده بسته و بواسیر کاهش می یابد. این روش درمانی معمولاً برای بواسیرهای درجه 2 و 3 انجام می‌شود.

جراحی

در موارد شدیدتر بواسیر که دیگر روش‌ها مؤثر نیستند، ممکن است جراحی نیاز باشد. جراحی بواسیر شامل برش و برداشتن بافت‌های متورم است و معمولاً برای بواسیرهای درجه 4 انجام می‌شود. این روش معمولاً دردناک‌تر است و دوره بهبودی طولانی‌تری دارد.

بهترین روش درمان بواسیر

بهترین روش درمان بواسیر به شدت بواسیر، علائم بیمار و نظر پزشک بستگی دارد. برای بواسیرهای خفیف‌تر، روش‌های خانگی و غیرجراحی توصیه می‌شود. اما برای بواسیرهای پیشرفته‌تر، درمان با لیزر به دلیل مزایای فراوانی که دارد، یکی از بهترین و مؤثرترین روش‌ها شناخته می‌شود. دکتر مهرداد رضایی از بهترین پزشکان در زمینه درمان با لیزر هستند که می توانید با ایشان درباره وضعیت مشکلات نشیمنگاه خود مشورت کنید.

کلام آخر

بواسیر به معنای متورم شدن رگ های ناحیه مقعد و یکی از بیماری های دردناکی است که افراد زیادی ممکن است با آن درگیر باشند. معمولا در خانم های باردار به دلیل تغییرات هورمونی و فشار بسیاری که در این دوران به ناحیه لگن آن ها وارد می شود شایع تر است. این بیماری با روش های درمان خانگی مانند نوشیدن آب و فیبر زیاد، روش های غیر جراحی مانند لیزر و روش های جراحی قابل درمان است.

5/5 - (1 امتیاز)
نظرات
  1. لیلی

    ممنون از مطلب مفیدتون

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *