آناناس مساوی با لذت است
آناناس یک میوه گرمسیری شیرین، تند و خوشمزه است که مترادف با تابستان و هوای گرم است. از پینا کولادا و کیک وارونه آناناس گرفته تا سالاد میوه، راه های بی پایانی برای لذت بردن از آناناس وجود دارد.
اگر طرفدار آن هستید (و واقعاً چه کسی نیست؟)، ممکن است از خود بپرسید که آناناس دقیقا چیست، کجا رشد کرده است و آیا حتی برای شما مفید است یا خیر.
آناناس چیست؟
آناناس بخشی از Bromeliaceae الن لیسکوف، یک متخصص تغذیه در بیمارستان ییل نیوهون، خانواده را توضیح می دهد.
اگرچه این درخت ارتباط نزدیکی با درختان کاج یا سیب ندارد، اما نام آن ترکیبی هدفمند از این دو است. استعمارگران اولیه اروپایی که برای اولین بار طعم آن را پس از فرود در آمریکای جنوبی تجربه کردند، تصور می کردند که شبیه یک مخروط کاج است اما طعم آن شبیه سیب است.
بسیاری از مردم تعجب می کنند که آیا آناناس یک مرکبات است یا خیر، پاسخ خیر است. اگر میخواهید تکنیکی داشته باشید، میتوانید آن را یک میوه «چندین» بنامید، به این دلیل که از چندین گل تشکیل میشود که با هم ترکیب میشوند.
اما بیشتر مردم به دلیل آب و هوای بومی آن را میوه ای استوایی می دانند.
چگونه رشد می کند؟
برخلاف مخروط کاج و سیب، آناناس روی درختان رشد نمی کند. در عوض، آنها از بوته های کوچک رشد می کنند که قبل از اینکه بتوانند میوه بدهند، به یک یا دو سال رشد نیاز دارند.
آناناس از گیاهی نزدیک به زمین رشد می کند، [and] بر خلاف بسیاری از میوه های درختی، آناناس در واقع از خود رشد می کند. برای پرورش آناناس، می توانید یک سر آناناس را مستقیماً در زمین بکارید.
گیاه آناناس ساقههای برگدار تولید میکند که میوه آن از بالای برگهای آن رشد میکند. این قسمتها دستههای گل بنفش کوچکی تولید میکنند که در نهایت میریزند و لولههای بنفش را نمایان میکنند که متورم میشوند و یک آناناس سبز تولید میکنند.
دان میگوید: زمانی که آناناس به طور کامل رشد کرد، در عرض پنج تا شش ماه، به رنگ زرد/نارنجی در میآید و نشان میدهد که برای برداشت آماده است.
کجا رشد کرده است؟
آناناس بومی مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی است، جایی که این گیاه ابتدا اهلی و کشت شد. با این حال، اولین مزارع در مقیاس بزرگ در هاوایی ایجاد شد که تا قرن بیستم بر تولید آناناس تسلط داشت.
کشورهای عمده تولید کننده آناناس امروزه عبارتند از کاستاریکا، فیلیپین، برزیل، تایلند و مکزیک.
آیا انواع مختلفی وجود دارد؟
دان می گوید: انواع مختلفی از آناناس وجود دارد که از نظر طعم، رنگ و منشأ متفاوت هستند.
طبق خلاصهای که توسط جولیا اف. مورتون، گیاهشناس فقید آمریکایی، که معتقد بود «تنوعهای زیادی در هر طبقه وجود دارد، چهار طبقه اصلی وجود دارد».
آناناس کاین صاف
دان می گوید که نوع صاف کاین رایج ترین نوع آناناس است که حدود 90 درصد از آناناس های کنسرو شده را تشکیل می دهد.
دارای پوست نارنجی و گوشت زرد است و بزرگتر، آبدارتر و شیرین تر از برخی از گونه های دیگر، به خصوص قرمز اسپانیایی است.
آناناس قرمز اسپانیایی
دان میگوید گونه قرمز اسپانیایی «رنگ سبزتر» دارد.
به گفته مورتون، علیرغم اینکه خاردار است، همچنان در میان تولیدکنندگان هند غربی، ونزوئلا و مکزیک محبوبترین است و 85 درصد از کل کاشت تجاری در پورتوریکو و 75 درصد از تولید را برای بازار میوههای تازه تشکیل میدهد.
ملکه
این بیشتر در آفریقای جنوبی، استرالیا و فیلیپین کشت می شود. این گیاه کوچکتر، فشردهتر، مقاومتر به سرما، مقاومتر به بیماریها، کمتر فیبری و معطرتر از کاین صاف است.
میوه خود را زود بالغ می کند اما آزادانه می مکد و نیاز به تنک دارد و عملکرد آن کم است. اغلب به صورت تازه فروخته می شود و به دلیل شکل آن به ندرت کنسرو می شود.
آناناس
این آناناس معمولاً در برزیل، باهاما و فلوریدا کشت می شود. دارای هسته کوچک و بسیار معطر، با گوشت سفید یا زرد بسیار کم رنگ که بسیار غنی، شیرین و آبدار است.
مورتون توضیح می دهد: «این توسط بسیاری به عنوان خوشمزه ترین آناناس ارزیابی می شود. از آنجا که بسیار مناقصه است، اما فروش تجاری آن دشوار است.
مشخصات تغذیه ای چیست؟
دان خاطرنشان می کند که آناناس 86 درصد آب است که آن را به یک غذای عالی و آبرسان تبدیل می کند.
در اینجا مواد مغذی موجود در یک فنجان (165 گرم) تکه های آناناس خام آورده شده است:
کالری: 74
پروتئین: 1 گرم (2 درصد از مقدار توصیه شده روزانه یا DV)
چربی: 0 گرم (0 درصد DV)
سدیم: 2 میلی گرم (0.08 درصد DV)
کربوهیدرات ها: 19.5 گرم (7 درصد DV)
فیبر: 2 گرم (7 درصد DV)
ویتامین دی: 0 ug (0 درصد DV)
ویتامین سی: 28 میلی گرم (31 درصد DV)
اهن: 0.41 میلی گرم (2 درصد DV)
پتاسیم: 206 میلی گرم (4 درصد DV)
دان همچنین خاطرنشان می کند که یک وعده 100 گرمی آناناس تازه 46 درصد از ارزش توصیه شده روزانه منگنز را تامین می کند.
مزایای آن چیست؟
دان میگوید آناناس سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی است که آن را به میوهای فوقالعاده برای گنجاندن در رژیم غذایی سالم تبدیل میکند.
می تواند به تقویت ایمنی کمک کند
دان می گوید، آناناس به عنوان منبعی غنی از ویتامین C، می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، “به دفع عفونت های ویروسی و باکتریایی و همچنین مبارزه با التهاب کمک می کند.”
می تواند به افزایش تولید کلاژن کمک کند
طبق یک مطالعه در سال 2017 که در مجله پزشکی منتشر شده است مواد مغذیویتامین C یک آنتی اکسیدان است که به حمایت از تولید کلاژن کمک می کند.
دان میگوید این میتواند آناناس را برای شادابی و روشنی پوست و مبارزه با آکنه مفید کند. این یکی از دلایلی است که آناناس یک عنصر محبوب در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست است.
ممکن است سرطان را دفع کند
دان می گوید، آناناس ممکن است پتانسیل مبارزه با سرطان و سایر بیماری ها را داشته باشد.
او با استناد به مطالعهای که در سال 2016 منتشر شد، توضیح میدهد: «علاوه بر ضد التهابی بودن، خواص ضد سرطانی و ضد میکروبی نیز دارد که به آن کمک میکند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماریهای ناشی از غذا را کاهش دهد». گزارش های زیست پزشکی.
می تواند به تقویت استخوان های شما کمک کند
بر اساس مطالعهای که در سال 2016 منتشر شد، آناناس تا حدی به لطف محتوای منگنز به تقویت استخوانهای قوی کمک میکند. موارد بالینی در متابولیسم مواد معدنی و استخوان.
دان می گوید: منگنز به حمایت از تراکم و استحکام مواد معدنی استخوان کمک می کند و به آناناس کمک می کند تا به مبارزه و پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.
این یک کمک بزرگ به هضم است
دان می گوید، آناناس همچنین می تواند به هضم کمک کند، زیرا حاوی فیبر، آب و یک آنزیم گوارشی پروتئاز به نام بروملین است که می تواند گاز و نفخ را کاهش دهد و عملکرد روده را عادی کند.
این یک میان وعده و افزودنی عالی برای کسانی است که با یبوست، اسهال و IBS دست و پنجه نرم می کنند. [irritable bowel syndrome]”او می گوید.
می تواند به کاهش التهاب کمک کند
دان توضیح میدهد که بروملین به کاهش التهاب کمک میکند و میتواند برای مبارزه با دردهای عضلانی و مفاصل، به ویژه در مبتلایان به استئوآرتریت مفید باشد. تحقیقات بین المللی بیوتکنولوژی.
می تواند به کنترل فشار خون کمک کند
دان توضیح می دهد که آناناس می تواند برای کمک به کنترل فشار خون بالا استفاده شود.
این غنی از پتاسیم است که برای تنظیم فشار خون مهم است، همانطور که توسط یک مطالعه بسیار استناد منتشر شده در مجله انجمن نفرولوژی آمریکا.
آیا چیزی به نام آناناس زیاد وجود دارد؟
دان می گوید: «آناناس تازه به طور کلی دارای مضرات یا خطرات کمی در مصرف آن است که در حد اعتدال با یک رژیم غذایی متعادل سالم مصرف شود. با این حال، چند چیز بالقوه وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.
ممکن است باعث ایجاد گاز و نفخ شود
با وجود پتانسیل آن برای کاهش گاز و نفخ، دان توضیح میدهد که خوردن بیش از حد آناناس میتواند اثر معکوس داشته باشد، «به دلیل محتوای فروکتوز و آب بالاتر آن».
ممکن است باعث دل درد شود
دان خاطرنشان می کند، افرادی که به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) مبتلا هستند، ممکن است پس از خوردن آناناس، به دلیل اسیدیته بالاتر، متوجه افزایش علائم سوزش سر دل شوند.
می تواند قند خون را افزایش دهد
از آنجایی که آناناس دارای قند نسبتاً بالایی است، برخی از افراد – مانند افراد مبتلا به دیابت – باید مراقب میزان مصرف خود باشند.
اگر دیابت دارید مطمئناً می توانید آناناس بخورید. اما شما باید کربوهیدرات ها را در نظر بگیرید. «افراد مبتلا به دیابت باید شامل باشند [it] لیسکوف می گوید: در نظارت بر کربوهیدرات آنها.
دان همچنین پیشنهاد می کند که به مواد موجود در آناناس از قوطی توجه کنید. اگر آنها در شربت بسته بندی شوند، به مقدار کلی کربوهیدرات اضافه می شود.
او توضیح میدهد: «آناناس کنسرو شده را میتوان در شربتهای حاوی قندهای افزودهشده التهابی بستهبندی کرد. “در صورت خرید کنسرو، کنسرو را فقط در آب یا آب خودش انتخاب کنید.”
(در اینجا اطلاعات مفیدتری در مورد مصرف میوه و مدیریت دیابت آمده است.)
مردم چگونه آناناس را تهیه و می خورند؟
روش های مختلفی برای خوردن آناناس وجود دارد.
آناناس را میتوان بهصورت تازه و خام، روی سالاد، سالسا یا در اسموتیها میل کرد. دان میگوید که میتوان از آن برای ایجاد آبمیوه، سس یا سسها و افزودن شیرینی طبیعی شکر استفاده کرد.
آناناس را میتوان گرم، با کباب کبابپز، سرخکرده یا بهعنوان بخشی از ساندویچ، بسته بندی یا برگر پخت.
چگونه آن را برش دهیم
ساده ترین راه برای بریدن آناناس این است که بالای تاج برگ دار را با قرار دادن آناناس به پهلو برش دهید.
دان میگوید: «وقتی تاج جدا شد، آناناس را صاف بنشینید و با استفاده از یک چاقوی تیز، پوست سفت و سیخدار را از بالا به پایین برش دهید و در حین حرکت لکههای قهوهای را از بین ببرید.
پس از جدا شدن پوست، میتوانید آناناس را از وسط و یک چهارم برش دهید و آن را به قطعات ضخیم یا تکههایی به اندازه لقمه برش دهید.
دان خاطرنشان میکند: «حتماً هسته را برش دهید و دور بریزید، اما هستهای که برای جویدن و لذت بردن از آن خیلی فیبری است.»
دان میگوید: «اگر حلقههای آناناس میخواهید، پس از اینکه کنارههای آن را بریدید، آناناس را به صورت افقی دراز بکشید و از چاقوی خود برای برش دادن به حلقههای یک تا دو اینچی استفاده کنید. “سپس، با استفاده از یک کاتر کوکی کوچک، می توانید هسته داخلی را جدا کنید.”
میشه فریزش کرد؟
لیسکوف میگوید که میتوانید و باید آناناس را منجمد کنید، او توصیه میکند قطعات کوچک را روی یک ورقه پخت که با کاغذ مومی پوشانده شده است، منجمد کنید.
او پیشنهاد میکند: «پس از یخ زدن، آنها را در یک کیف زیپدار قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید. اگر متوجه شدید که کیفیت آن هنگام ذوب آن کاهش می یابد، به جای آن از آن در اسموتی های آناناس استفاده کنید.
چگونه می توان تشخیص داد که آناناس رسیده است؟
یک راه آسان برای تشخیص رسیده بودن آناناس وجود دارد.
دان میگوید: «آناناس رسیده زمانی که به آرامی فشرده میشود، یک «هدیه» کوچک خواهد داشت و به رنگ زرد/نارنجی با برگهای ترد و سبز خواهد بود. با این حال، آناناس نباید خیلی نرم باشد یا دارای لکههای قهوهای تیرهای باشد که نشان میدهد آناناس خیلی رسیده است.
همچنین باید بوی آناناس متمایز-شیرین و گلی- داشته باشد.
دستور العمل های آناناس
سیخ ماهی سالمون دلچسب روی برنج قهوه ای
لیسکوف پیشنهاد میکند این غذای سالم از آناناس، گوجهفرنگی گیلاسی و سیخهای ماهی قزل آلا را امتحان کنید که میتوان آن را تنها در ۱۵ دقیقه در یک تابه پخت.
ماست یخ زده آناناس پرتقال
تنها چیزی که نیاز دارید آب پرتقال، ماست وانیلی بدون چربی، آناناس و یک مخلوط کن برای تهیه این شیرینی سالم است که توسط لیسکوف توصیه شده است.
برنج سرخ شده آناناس تایلندی
آناناس یک ماده محبوب در برنج سرخ شده تایلندی است که گاهی اوقات در یک پوست آناناس در رستوران ها سرو می شود.
دان توصیه می کند این دستور پخت برنج سرخ شده تایلندی را امتحان کنید که شامل برنج قهوه ای، روغن نارگیل، سس سویا، سس سیر چیلی و آناناس تازه است.
مرغ آناناسی
مقداری مرغ، آناناس، فلفل دلمه ای قرمز، شاه بلوط آبی، سس سویا و چند ماده دیگر را در یک اجاق آهسته بریزید. با این دستور العمل توصیه شده توسط دان، تنها در چند ساعت با یک وعده غذایی شیرین و خوش طعم پذیرایی خواهید شد.
اسموتی پروتئین موز آناناس
دان میگوید آناناس یک افزودنی عالی برای هر اسموتی است، مانند ترکیبی از موز، آناناس و شیر بادام، که میتواند با دانههای چیا و پودر پروتئین نیز درست شود.
آناناس سرخ کن هوا
بله، آناناس را حتی می توان در سرخ کن بادی طبخ کرد. دان این دستور العمل آسان را توصیه می کند که فقط شامل عسل و آناناس تازه است.
سالسا آناناس تازه
دان می گوید آناناس راهی آسان برای شیرین کردن سالسا است. این دستور غذای سالسا شامل آناناس تازه، فلفل دلمهای قرمز، پیاز قرمز، آب لیموترش، گشنیز و ژالاپنیو میشود تا تاکوی شما را جذاب کند.