این چای قرن هاست که وجود داشته است، اما متخصصان سلامت اکنون دریافته اند که فواید چای رویبوس بسیار زیاد است.
به نظر می رسد این چای برای قرن ها یک نوشیدنی محبوب در آفریقا بوده است. این نوشیدنی که به عنوان چای قرمز یا چای بوته ای قرمز نیز شناخته می شود، از یک گیاه بومی در سواحل غربی آفریقای جنوبی می آید. مردم چای را با له کردن برگ درختچه ای به نام Aspalathus linearis درست می کنند. چای رویبوس قرمز تخمیر شده است و طعم عسلی شیرین و رنگ قرمز غنی دارد. رویبوس سبز قهوهای مایل به سبز است و طعمی تقریباً تلخ و علفدار دارد که شبیه چای سبز است. هر دو چای قرمز و سبز رویبوس فاقد کافئین هستند و تانن کمی دارند، ماده ای که می تواند باعث میگرن یا آلرژی در افراد حساس شود.
برای به دست آوردن قدرت مناسب و بهره مندی از مزایای چای رویبوس، مصرف کنندگان نصف قاشق چای خوری از برگ ها را به مدت پنج یا شش دقیقه در هشت لیوان آب جوش می ریزند. چای هر چه بیشتر در آن بماند، طعم قویتر و کمی تلختر میشود، اما همچنین در هنگام نشستن، آنتیاکسیدان بیشتری آزاد میکند. کارشناسان مطمئن نیستند که آیا افزودن شیر یا شیر سویا به چای رویبوس اثرات منفی دارد یا خیر، اما مطالعه ای که در سال 2013 در مجله تغذیه اروپایی منتشر شد نشان داد که افزودن لبنیات و سویا به چای سبز باعث کاهش فراهمی زیستی آنتی اکسیدان ها می شود. اگر به دنبال فواید چای رویبوس هستید، بهتر است قبل از افزودن شیر یا سویا احتیاط کنید.
تاریخچه فواید چای رویبوس
در حالی که گیاه شناسان برای اولین بار چای رویبوس را در سال 1700 شناسایی کردند، دکتر آنیک ترون، که به مادر رویبوس آفریقای جنوبی معروف شد، متوجه شد که این چای می تواند کودک مستعد آلرژی و کولیک او را آرام کند. از زمان کشف دکتر ترون، زنان بیشماری آفریقای جنوبی تقریباً برای هر بیماری زیر نور خورشید به این گیاه کمیاب و منحصر به فرد اعتماد کردهاند. دو تویت میگوید چه برای تسکین آفتابسوختگی، آرام کردن نوزاد کولیکی، مقابله با جوشها یا شکستگیها، رویبوس در راس درمان همه زنان بوده است.
شرکت زیبایی Annique در حال حاضر بیش از 250 محصول مبتنی بر رویبوس، مانند چای، مراقبت از پوست و بدن، آرایش، و حتی عطر را به فروش می رساند. در دهه 1980، دانشمندان ژاپنی و آمریکایی دریافتند که چای رویبوس حاوی سوپر اکسید دیسموتاز، یک آنتی اکسیدان قوی است. یک شرکت تحقیقاتی آفریقای جنوبی، کشف کردند که چای رویبوس دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتریایی، ضد حساسیت و ضد التهابی است.
همچنین بخوانید : فواید حبوبات برای سلامتی
آنتی اکسیدان ضد التهاب
مزایای چای رویبوس شامل کاهش التهاب است که ممکن است به افرادی که از درد رنج می برند کمک کند و همچنین می تواند برای افرادی که از شرایط خودایمنی مانند آرتریت رنج می برند مفید باشد. چای رویبوس حاوی پلی فنولها و آنتیاکسیدانهایی است که به محافظت در برابر رادیکالهای آزاد کمک میکنند، که میتواند باعث التهاب شود و به بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت کمک کند. ویتامین C یکی دیگر از آنتی اکسیدان های قوی در چای رویبوس است. ویتامین C سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند، سلامت قلب و یادآوری حافظه را بهبود می بخشد و فشار خون و خطر زوال عقل را کاهش می دهد.
آنتی هیستامین
چای رویبوس سرشار از بیوفلاونوئیدهای سالم مانند کوئرستین و روتین است. اینها مانع از ترشح هیستامین هایی می شوند که باعث علائم آلرژی فصلی مانند احتقان سینوسی، آبریزش چشم و تب یونجه می شوند.
ضد پیری
بر اساس یافته های محققان دانشگاه متروپولیتن نلسون ماندلا در پورت الیزابت، آفریقای جنوبی، رویبوهای قرمز و سبز هر دو توانایی جلوگیری از چین و چروک را دارند. به نظر می رسد آنتی اکسیدان های موجود در چای از پیری طبیعی سلول ها محافظت می کند.
کنترل وزن
کاهش وزن ممکن است یکی از بسیاری از فواید چای رویبوس باشد. یک فنجان چای رویبوس فقط حدود 2 کالری دارد، اما طرفداران آن ادعا می کنند که نوشیدن آن می تواند به مبارزه با گرسنگی بین وعده های غذایی کمک کند. چای رویبوس با طعم طبیعی عسل و شیرین می تواند به رفع هوس ها کمک کند و جایگزین خوبی برای نوشیدنی های شیرین باشد. نوشیدن چای رویبوس می تواند به بهبود خواب کمک کند و کمبود خواب و خستگی مزمن می تواند منجر به انتخاب های غذایی نامناسب و پرخوری شود.
قند خون
رویبوس تخمیر نشده حاوی آسپالاتین، یک فلاونوئید است که حداقل یک مطالعه نشان میدهد که فواید و اثرات کاهش دهنده گلوکز داشته باشد، بنابراین رویبوس ممکن است به پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک کند.
عوارض جانبی احتمالی چای رویبوس
در حالی که عوارض جانبی نوشیدن چای رویبوس بسیار نادر است، موارد متعددی وجود دارد که افراد با نوشیدن فنجان های متعدد در روز دچار آسیب کبدی می شوند. برخی تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات خاصی در رویبوس می تواند سطح استروژن را افزایش دهد، بنابراین افرادی که دارای شرایط حساس به هورمون مانند سرطان سینه هستند ممکن است بخواهند یک نوشیدنی جایگزین انتخاب کنند. محققان مطمئن نیستند که آیا چای برای زنان باردار بی خطر است، بنابراین احتیاط کنید، قبل از امتحان کردن چای با پزشک خود صحبت کنید.
منبع : besthealthmag.ca