نخود
سلامت

6 حقیقت تغذیه ای نخود که باید بدانید

نخود سالم است

خوردن هوموس دوست داشتن آن است. و از آنجایی که میان وعده از نخود درست می شود، دوست داشتن هوموس به معنای پذیرش ارزش غذایی این حبوبات همه کاره است که از نظر فنی یک حبوبات یا دانه های خشک شده خوراکی مانند عدس، نخود و لوبیا است.

نخود

علاوه بر هوموس، نخود را می توان به سالاد و سایر دستور العمل ها اضافه کرد، از آن برای تهیه آرد نخودچی، ماکارونی نخودچی، برشته شده برای میان وعده و غیره استفاده کرد. (این میان وعده های نخود را که متخصصان تغذیه دوست دارند، بررسی کنید.)

Lauren Manaker، MS, RDN، نویسنده کتاب Fueling Male Fertility، می گوید: «آنها منبع کم هزینه پروتئین گیاهی، فیبر، آنتی اکسیدان ها و مجموعه ای از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. “ترکیب آنها در یک سبک زندگی سالم می تواند به حمایت از سلامت کلی کمک کند.”

ما با کارشناسان بهداشتی برتر گپ زدیم تا از همه چیز نخود استفاده کنیم. برای یادگیری حقایق جالب در مورد این حبوبات به ادامه مطلب مراجعه کنید.

واقعیت: نخود یک غذای قدیمی است

نخود که به نام‌های لوبیا گاربانزو و لوبیا سیسی نیز شناخته می‌شود، در مناطق نیمه گرمسیری و معتدل رشد می‌کند. یکی از اولین سبزیجاتی که در این سیاره کشت شد، نخود احتمالاً 7500 سال پیش در بین النهرین رشد کرد.

گیاه نخود به نام Cicer arietinum که عضوی از خانواده گیاهان گلدار است، حاوی دانه هایی است که تا سه نخود را در خود جای می دهد. نخود دارای بافت سفت و طعم ملایم و آجیلی است. دو نوع اصلی وجود دارد: دسی و کابلی.

نخود دسی دارای دانه های کوچک و تیره با پوششی خشن است. اینها بیشتر از هند، اتیوپی، مکزیک و ایران می آیند. نخود دسی در هند به شدت مصرف می شود.

کابلی، از سوی دیگر، دانه ای با رنگ روشن تر و بزرگتر با پوشش صاف تر است. اینها عمدتاً در اروپا، آفریقا، افغانستان و شیلی رشد می کنند. نخود کابلی بیشتر در آمریکای شمالی رایج است و اغلب به صورت کنسرو نخود، نخود خشک یا هوموس فروخته می شود. اطلاعات زیر نخود کابلی را برجسته می کند.

واقعیت: نخود سرشار از مواد مغذی است

اگرچه می‌توانید نخود خشک را تهیه کنید، اما انواع کنسرو شده، مصرف این غذای غنی از مواد مغذی را بسیار آسان می‌کند. Manaker می‌گوید: «نخود را می‌توان هم به عنوان یک سبزی و هم به عنوان پروتئین طبقه‌بندی کرد، و آن را به یک انتخاب غذایی فوق‌العاده همه‌کاره تبدیل می‌کند. (به روندهای برتر مواد غذایی گیاهی برای سال 2021 مراجعه کنید.)

کنسرو نخود ممکن است حاوی نمک اضافه شده باشد. برای جلوگیری از آن، به سادگی روی برچسب عبارت «سدیم کم» را جستجو کنید. هوموس به طور حداقلی پردازش می شود و به عنوان یک خط پایه معمولاً علاوه بر نخود شامل تاهینی، روغن و ادویه جات است.

در هر فنجان نخود پخته شده، 269 کالری، 15 گرم پروتئین، 4 گرم چربی، 45 گرم کربوهیدرات، 13 گرم فیبر و انواع ویتامین ها و مواد معدنی دریافت می کنید.

واقعیت: نخود دارای فیبر مفید برای شماست

نخود منبع عالی فیبر است که می تواند برای سیری، کلسترول و سلامتی روده مفید باشد. Manaker می گوید: «نخود حاوی فیبر محلول و نامحلول است. این بدان معناست که فیبر نه تنها با کمک به حجیم شدن مدفوع، بلکه به حرکت دادن وسایل و جلوگیری از یبوست به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

بث استارک، RDN، متخصص تغذیه آشپزی در هریسبورگ، پنسیلوانیا، می گوید: «فیبر محلول، کلسترول «بد» LDL را در سیستم گوارش شما متصل می کند و آن را از طریق مواد زائد قبل از جذب از بدن خارج می کند. این به مبارزه با تجمع چنین کلسترولی در شریان های شما کمک می کند و در نهایت خطر حمله قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا را کاهش می دهد.

غذاهای غنی از پروتئین و فیبر – مانند نخود – به شما کمک می کند تا برای مدت طولانی تری سیر بمانید، که می تواند به کنترل وزن کمک کند.

Rate this post
نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *