مناقصات و مزایدات مواد و فرآورده های معدنی و نسوز، مواد معدنی را می توان با خواص فیزیکی شان، مانند سختی، رنگ، جلوه (درخشندگی) و بو شناخت.
مواد معدنی چیست:
یک ماده معدنی یک جامد غیر آلی بلوری است. یک ماده معدنی از طریق فرایندهای طبیعی تشکیل می شود و ترکیب شیمیایی مشخصی دارد. مواد معدنی را می توان با ویژگی های فیزیکی خاص شان، مانند ساختار بلوری، سختی، چگالی، شکست و رنگ شناسایی کرد.
مواد معدنی در همه جا هستند. دانشمندان بیش از 4000 ماده معدنی را در پوسته زمین شناسایی کرده اند، اگر چه بخش عمده پوسته زمین از چند تای آنها تشکیل شده است.
مشخصات مواد معدنی چیست :
تقریباً تمام غذاهای ما نمک دارد و نمک هم چیزی نیست جز یک ماده معدنی به نام هالیت یا کلرور سدیم. ما مواد معدنی را می پوشیم، با مواد معدنی و روی مواد معدنی زندگی می کنیم و زیبایی مواد معدنی را تحسین می کنیم.
مواد معدنی را می توان با خواص فیزیکی شان، مانند سختی، رنگ، جلوه (درخشندگی) و بو شناخت. رایج ترین روش آزمایشگاهی که برای شناسایی یک ماده معدنی مورد استفاده قرار می گیرد، پراش اشعه ایکس (XRD) است، پراش اشعه ایکس تکنیکی است که در آن نور اشعه ایکس بر روی یک نمونه تابانده می شود و مشاهده می شود که نور خروجی از نمونه چگونه خم می شود.
برای موفقیت بیشتر و شرکت در بهترین و مطمئن ترین مناقصه ها ، مزایده ها و استعلام ها در این زمینه، شما را به مرکز اطلاعات مناقصات و مزایدات ایران (زنجیره معاملاتی آریاتندر) راهنمایی مینمایم.
ویژگی های فیزیکی مواد معدنی :
- رنگ : رنگ مواد معدنی
- رگه : رنگ پودر ماده معدنی (اغلب با رنگ کل ماده معدنی متفاوت است)
- جلوه : درخشندگی
- چگالی : جرم در حجم، معمولاً به آن «وزن مخصوص» (یا چگالی ویژه) گفته می شود. این چگالی نسبت به چگالی ماده مرجع آب سنجیده می شود
- ورقه ورقه شدگی : تمایل ماده معدنی به شکافتن در امتداد سطوح ضعیف است.
- شکست : الگویی که یک ماده معدنی شکسته می شود.
- سختی : این که کدام مواد معدنی می توانند خراشیده شوند و کدام مواد معدنی می توانند خراش بدهند.
فرآوری چیست :
فرآوری یعنی کارکردن بر روی مادهای خام و تبدیل آن به یک یا چند فرآورده دلخواه است. این اصطلاح در صنایع مختلف شیمیایی به ویژه نفت، پتروشیمی و گاز، همچنین صنایع خوراکی کاربرد فراوانی دارد.
فرآوری مواد معدنی چیست :
همواره مواد و سنگهای معدنی پس از استخراج دارای مقادیر مختلفی ناخالصی هستند. فرآوری مواد معدنی علم تبدیل سنگهای استخراج شده از معادن به ترکیبات با ارزش افزوده بالا و قابل فروش در بازار است . فرآوری مواد معدنی عملیاتی است که روی سنگ های استخراج شده از معدن انجام می شود. زیرا این سنگ ها حاوی مواد معدنی با غلظت پایین می باشند و نمیتوان از آنها به طور مستقیم در صنعت استفاده کرد.
اهداف صنایع فعال در حوزه فرآوری مواد معدنی شامل موارد زیر است:
- امکان سنجی پرعیارسازی و استحصال مواد و عناصر با ارزش از مواد معدنی و ذخایر ثانویه در مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی
- طراحی، مدلسازی و شبیه سازی مدار فرآوری در مقیاس صنعتی
- بهینه سازی بخش های مختلف کارخانه فرآوری جهت افزایش راندمان فرایند
- بررسی و بکارگیری روش های نوین (بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی) در جهت افزایش کارائی فرآیندهای فرآوری و زیست محیطی.
اهمیت فرآورده های معدنی :
تمامی صنعت ها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با مواد معدنی در ارتباط می باشند. با توجه به این موضوع، اهمیت نیاز به مواد معدنی مختلف با خلوص بالا روز به روز نمایان تر می شود. از صنایعی که بیشترین استفاده از مواد معدنی را دارند میتوان به موارد زیر اشاره کرد
- فولاد
- ساختمان
- شیمیایی
- کشاورزی
- پزشکی و……….
در فرآوری یک سنگ معدنی مراحل زیر صورت می پذیرد:
- آنالیز (آنالیز شیمیایی، آنالیز کانیشناسی، آنالیز ابعادی)
- نمونه گیری
- خردایش (سنگ شکنی و آسیاب)
- پرعیارسازی (جدایش)
- آبگیری (تصفیه، ته نشینی، خشک کردن)
ماده نسوز :
ماده نسوز یا دیرگداز یک ماده مقاوم در برابر حرارت است، یعنی ماده معدنی که در اثر حرارت، فشار یا حمله شیمیایی در برابر تجزیه مقاوم است. بیشتر در مورد ماده معدنی اعمال می شود که در دماهای بالا مقاومت و فرم را حفظ می کند. مواد نسوز را می توان با این عنوان تعریف کرد،مواد غیر فلزی با داشتن خاصیت شیمیایی و فیزیکی که باعث می شود آنها برای سازه ها یا به عنوان اجزای سیستم قابل استفاده باشند ، در معرض محیطهای بالاتر از ۱۰۰۰ درجه فارنهایت قرار می گیرند مواد نسوز در کوره ها ، بخور سوز و راکتورها استفاده می شود.
مواد نسوز به چند دسته تقسیم میشوند :
- مواد نسوز
- طبقه بندی مواد نسوز
- نسوز بر اساس ترکیب شیمیایی
- نسوز براساس روش ساخت
- اندازه و شکل نسوز
- نسوزهای یکپارچه
- نسوز براساس دمای همجوشی
- لنگرگاه نسوز
فرآورده های نسوز :
طبق تعریف کامل و کاربردی، فرآورده های نسوز عمدتاً مواد غیرفلزی هستند که می توانند در دماهای بالا پایدار بوده و مقاومت خود را به خوبی حفظ کنند. اگرچه پایداری دیرگدازها در دماهای بالا یک عامل بسیار مهم و تعیین کننده تلقی می شود. دمای بالا در سیستم های استاندارد مختلف در سراسر جهان بر اساس نقطه ذوب آهن تعریف می شود. بنابراین دیرگدازها باید بتوانند خواص فیزیکی و شیمیایی مورد نظر را در دماهای بالا و شرایط محیطی عملی حفظ کنند. اگرچه استحکام و حفظ پایداری عامل مهم و تعیین کننده ای در شناسایی و طبقه بندی محصولات دیرگداز است، اما همچنان انتظار می رود این محصولات در برابر عوامل مخربی مانند: ضربه، شوک حرارتی و الکتریکی، بار مکانیکی ناشی از مایعات، تنش، سایش و غیره مقاوم باشند. به همین دلیل است که امروزه تولید این محصولات به یک صنعت مجزا تبدیل شده و شاهد دسته بندی های مختلفی از این خانواده هستیم. بیشتر دیرگدازها بر پایه ترکیبات کربنی هستند یا با کربن مخلوط می شوند.
محصولات و دسته بندی فرآورده های نسوز :
- پکینگ نسوز : برای آب بندی انواع پمپ ها و شفت ها و همچنین آب بندی و درز بندی انواع دیگ بخار و محصولات آزمایشگاهی و … استفاده می شود. ماده اصلی پکینگ نسوز، نخ و الیاف نسوز است که بسته به تحمل دما و شرایط محیطی که پکینگ نسوز باید تحت آن کار کند، به روغن ها و رزین های مختلف آغشته می شود
- ورق نسوز : ورق نسوز که در بازار به ورق های آب بندی، ورق های عایق و کاغذ نسوز نیز معروف هستند، در ضخامت های 0.25 تا 6 میلی متر و در موارد خاص تا 10 میلی متر موجود می باشند. از ورق های نسوز برای تولید انواع واشر و فلنج استفاده می شود..
- پارچه نسوز : این محصولات که بهاین محصولات که به پارچه برزنت نسوز نیز معروف هستند، یکی از مهمترین عناصر و زیر شاخه های فرآورده های نسوز می باشند
- نخ نسوز : در بازار با نام های طناب نسوز و الیاف نسوز نیز شناخته می شود و یکی از مهم ترین و پرکاربردترین زیرگروه های فرآورده های نسوز می باشد