واکسیناسیون نوزادان
رپورتاژ آگهی

واکسیناسیون نوزادان

واکسیناسیون نوزادان، واکسیناسیون نوزادان سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند تا بتواند در برابر بیماری‌ها، پادتن تولید کند و به مقابله با میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زایی که در آینده ممکن است نوزاد با آن‌ها مواجه شود، از خود دفاع کند.

واکسیناسیون نوزادان براساس یک زمان‌بندی خاص و با هدف ایمنی سازی بدن نوزاد در برابر بیماری‌های مسری انجام می‌گیرد. واکسن‌های دوران نوزادی اکثراً به‌صورت تزریقی هستند، اما واکسن‌ خوراکی مانند فلج اطفال نیز وجود دارد. در طول یک دوره چندماهه یا چندساله با هدف افزایش ایمنی بدن نوزاد در برابر بیماری‌ها، واکسیناسیون نوزاد انجام می‌گیرد که منجر به ایمنی و دفاع کافی بدن او در برابر ویروس‌ها و باکتری‌هاست.

واکسیناسیون نوزادان سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند تا بتواند در برابر بیماری‌ها، پادتن تولید کند و به مقابله با میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زایی که در آینده ممکن است نوزاد با آن‌ها مواجه شود، از خود دفاع کند. سازمان بهداشت جهانی با انجام واکسیناسیون، توانسته است ابتلای به برخی بیماری‌های خطرناک و کشنده در جهان را محدود کند.

واکسیناسیون نوزادان چیست و برای چه منظوری انجام می‌گیرد؟

واکسن، ویروس ضعیف شده و کنترل‌شده بیماری است. برای مراقبت از نوزادان در برابر بیماری‌هایی که غالباً جدی و کشنده هستند، واکسیناسیون نوزادان انجام می‌گیرد که از ابتلای نوزاد به برخی بیماری‌های خاص جلوگیری می‌کند. اگر نوزاد دارای سیستم ایمنی قوی و کاملی باشد، به‌راحتی و به‌طور مؤثر با عوامل بیماری‌زا مقابله می‌کند.

برای دور نگه‌داشتن نوزاد از مشکلات جدی که ممکن است در آینده برای او رخ دهد، آگاهی از زمان‌بندی واکسیناسیون نوزاد بسیار مهم و ضروری است. فوق تخصص نوزادان در این زمینه می‌تواند بهترین اطلاعات را به شما بدهد.

واکسن‌ها اکثراً در دوره نوزادی تزریق می‌شوند که به بدن کمک کرده تا زمان قرار گرفتن در معرض عامل بیماری‌زا، از خود محافظت کند. واکسن‌ها احتمال ابتلای نوزاد به بیماری و قدرت سرایت بیماری را بسیار کاهش داده و به حفظ سلامت نوزاد و اعضای جامعه کمک می‌کند. بهتر است واکسیناسیون روتین کودکان در مطب پزشک انجام شود.

برای رفتن به مسافرت و یا رفتن به مدرسه نیز واکسیناسیون نوزادان ضروری است. ممکن است که برخی از بیماری‌ها ریشه‌کن شده باشند، اما همچنان لازم است که واکسن آن‌ها به نوزاد تزریق شود.

فواید واکسیناسیون نوزادان

چرخه تأیید واکسن بسیار پیچیده و سخت‌گیرانه است. بر همین اساس می‌توان با قطعیت گفت که واکسیناسیون نوزادان هیچ خطری برای آن‌ها به همراه ندارد. عدم تزریق واکسن سبب می‌شود که نوزاد هر آن، در معرض خطر باشد.

انجام واکسیناسیون برای نوزادان، آن‌ها را از ابتلا به بیماری‌هایی نظیر: آبله‌مرغان، سرخک، فلج اطفال، مننژیت، زونا، هپاتیت B و… در امان نگه می‌دارد و یا در صورت ابتلا، روند درمان آن راحت‌تر خواهد بود. برای انجام واکسیناسیون نوزاد بهتر است به بهترین پزشک اطفال مراجعه کرده و از او درباره این موضوع مشورت بگیرید.

5 دلیل مهم برای انجام واکسیناسیون وجود دارد:

 

  • صرفه‌جویی در هزینه و وقت خانواده
  • حفاظت از نسل‌های آینده
  • اثرگذاری و ایمنی بالای واکسیناسیون
  • جلوگیری از گسترش بیماری به اطرافیان
  • نجات جان نوزاد از خطرات احتمالی

 

واکسیناسیون نوزادان چگونه از ابتلای آن‌ها به بیماری جلوگیری می‌کند؟

میکروب یا ویروس ضعیف یا کشته‌شده، فرمولاسیون واکسن را تشکیل می‌دهد. با ورود میکروب‌ها و ویروس‌های ضعیف شده به بدن، دستگاه ایمنی که موردحمله قرارگرفته، شروع به ترشح پادتن می‌کند که منجر به تقویت سد دفاعی در بدن می‌شود. با فعال باقی ماندن این آنتی‌بادی‌ها، اگر زمانی بدن موردحمله عامل بیماری‌زا قرار بگیرد، از کودک در برابر ورود ویروس و باکتری بیماری‌زا محافظت می‌کند.

جدول زمان‌بندی تزریق واکسیناسیون نوزادان

فوق تخصص نوزادان براساس جدول زمان‌بندی مختص هر کشور، زمان تزریق و نوع واکسن را مشخص خواهد کرد. در میان تمامی این واکسن‌ها، گزینه‌ای به‌عنوان بهترین واکسن وجود ندارد و باید همه آن‌ها به فراخور سن نوزاد به او تزریق شود.

 

جدول زمان‌بندی واکسیناسیون نوزادان به شرح زیر است:

نام واکسن سن نوزاد و کودک

هپاتیت ب، فلج اطفال، ب‌ث‌ژ  زمان تولد

هپاتیت ب 1 تا 2 ماهگی

سه‌گانه، فلج اطفال، هپاتیت ب 2 ماهگی

سه‌گانه، فلج اطفال   4 ماهگی

سه‌گانه، فلج اطفال، هپاتیت ب 6 ماهگی

فلج اطفال، هپاتیت ب           6 تا 18 ماهگی

هپاتیت A 12 ماهگی

سه‌گانه، فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون (MMR)      12 تا 18 ماهگی

سه‌گانه، فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون (MMR)      4 تا 6 سالگی

دوگانه ویژه بزرگ‌سالان       10 تا 12 سالگی

 

همان‌طور که در جدول مشخص است، 2 سال اول زندگی، زمان مهم و کلیدی برای واکسیناسیون نوزادان محسوب می‌شود که برای ایمنی کامل در برابر برخی بیماری‌ها، تزریق باید در چندین مرحله انجام شود. می‌توانید نوزاد را برای انجام واکسیناسیون، نزد بهترین پزشک اطفال و یا فوق تخصص نوزادان ببرید.

تأثیر تغذیه‌ و مکمل غذایی در روند واکسیناسیون نوزادان

نوزادی که دارای بدنی قوی است، درد ناشی از تزریق واکسن و تطبیق بدن با ماده خارجی وارد شده را به‌راحتی پشت سر می‌گذارد. بهتر است قبل از اینکه بخواهید دادن مکمل را به نوزاد خود شروع کنید، با فوق تخصص نوزادان یا بهترین پزشک اطفال مشورت کنید.

نکات مراقبتی بعد از انجام واکسیناسیون نوزادان

در علم پزشکی، ایمنی واکسن به اثبات رسیده و واکسن‌هایی مجوز تزریق می‌گیرند که آزمایشات بالینی را با موفقیت پشت سر گذاشته باشند. احتمال آسیب نوزاد بعد از انجام واکسیناسیون نوزادان، بسیار ناچیز و نزدیک به صفر است.

بهتر است در 24 ساعت اول پس از انجام واکسیناسیون، روی محل تزریق را کمپرس سرد و در 24 ساعت دوم، با کمپرس گرم قرار دهید. اگر تب نوزاد برای 2 یا 3 روز ادامه پیدا کرد، با نظر پزشک به او قطره استامینوفن بدهید.

جمع‌بندی

بهترین و ارزان‌ترین راه برای جلوگیری از ابتلای نوزاد به بیماری‌های حاد و خطرناک، انجام واکسیناسیون نوزادان است. تزریق واکسن براساس جدول زمان‌بندی که طبق برنامه وزارت بهداشت هر کشور تدوین می‌شود، می‌تواند سیستم ایمنی کودک را در برابر ورود هرگونه ویروس و باکتری که منجر به بیماری در بدن می‌شود، واکسینه کند.

مهم‌ترین هدف تزریق واکسن به نوزاد و کودک، حفظ سلامت او است. تزریق واکسن در 2 سال اول زندگی، در پیشگیری از بیماری‌های در کمین نوزادان، بسیار مؤثر است.

از بین واکسن‌هایی که باید برای نوزاد تزریق شود، بهترین واکسن، واکسنی است که بتواند سیستم ایمنی بدن او را برای مقابله با انواع بیماری‌ها تقویت کند. واکسیناسیون نوزاد به‌صورت کامل، بهترین واکسن و درواقع بهترین روش برای تحقق این مهم است.

 

دکتر آویشن محمدی دارای تحصیلات  و‌ دانش بالا، تجربه کافی و‌ مهارت بسیار زیادی می‌باشد. به همین دلیل انجام درمان های تخصصی نوزادان شما تحت نظر این پزشک متخصص با کمترین درد، و در کوتاه‌ترین مدت‌زمان صورت خواهد گرفت.

برای انجام واکسیناسیون روتین کودکان در مطب توسط دکتر آویشن محمدی با شماره تلفن‌های 09030791155 یا 02188778097 تماس گرفته و یا به مطب ونک به آدرس اول ملاصدرا، روبروی سازمان بورس، جنب داروخانه، ساختمان پزشکان صدرا، طبقه اول و مطب خزانه به آدرس فلکه دوم خزانه، روبه روی نانوایی سنگکی، پلاک ۲۹۹ مراجعه نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر وارد سایت دکتر آویشن محمدی به آدرس www.dravishanmohamadi.com شده و مقالات مربوط در این زمینه را مطالعه نمایید.

سؤالات متداول

  1. تحت چه شرایطی نوزاد نباید واکسینه شود؟

اگر نوزاد تازه متولدشده مبتلابه برخی بیماری‌ها یا سرطان باشد، نمی‌توان برخی از واکسن‌ها را برای او تزریق کرد. مصرف دارویی که توان عمومی بدن نوزاد را کاهش می‌دهد، می‌تواند مانع از تزریق واکسن به او شود.

  1. آیا واکسیناسیون نوزاد می‌تواند عوارضی برای او به همراه داشته باشد؟

تب، تشنج ناشی از تب، التهاب و درد در محل تزریق، ازجمله عوارض خفیفی است که ممکن است پس از واکسیناسیون نوزاد برای او ایجاد شود. هر واکسن هم ممکن است عوارضی مختص به خود را داشته باشد. در این زمینه می‌توانید با پزشک مشورت کنید.

  1. بهترین قسمت بدن برای تزریق واکسن نوزاد، کدام بخش است؟

به‌طورمعمول واکسیناسیون نوزادان، در قسمت جلویی و خارجی ران چپ پا انجام می‌گیرد. تزریق باید به‌صورت عمیق و عضلانی انجام شود تا عوارض آن برای نوزاد به حداقل ممکن برسد.

  1. آیا ممکن است نوزاد به واکسن حساسیت داشته باشد؟

بله، ممکن است بدن برخی کودکان به ترکیبات موجود در واکسن‌ها حساس بوده و واکنش نشان دهد. درصورتی‌که علائمی مانند مشکل در تنفس، کهیر، تورم، ضعف و امثال این نشانه‌ها را در بدن نوزاد خود مشاهده کردید، فوراً با پزشک نوزاد تماس بگیرید.

Rate this post
نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *