اگر دیگر عرق نکنیم چه اتفاقی برایمان می افتد؟
سلامت

اگر دیگر عرق نکنیم چه اتفاقی برایمان می افتد؟

۱- روی پوست تان اثر می گذارد

عرق کردن باعث مرطوب شدن پوست می شود، پس اگر عرق نمی کردیم پوست مان خشک می شد و به رسیدگی بیشتری برای حفظ رطوبتش نیاز داشت. دانشمندان می گویند تعریق طبیعی اثر ضد باکتری دارد چون به باز شدن و تخلیه ی منافذ پوست از هر آنچه که در آن ها باقی مانده کمک می کند. پس اگر دیگر عرق نکنیم، باکتری های روی پوست همانجا باقی می مانند چون عرق به از بین رفتن باکتری های مضر کمک می کند.

اگر دیگر عرق نکنیم چه اتفاقی برایمان می افتد؟

۲- ریسک ابتلا به سنگ کلیه بالاتر می رود

بعضی تحقیقات نشان داده تعریق ناشی از ورزش منظم باعث دفع سدیمی می شود که در غیر اینصورت وارد کلیه ها و ادرار و در آنجا باعث تشکیل سنگ کلیه می شود. بنابراین این امر به افزایش حجم خون و در نتیجه کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. پس اگر دیگر عرق نکنیم ریسک ابتلایمان هم به سنگ کلیه و هم به بیماری های قلبی عروقی بیشتر می شود. دفع سموم مانند فلزات سنگین هم برای بدن تان دشوارتر می شود.

۳- در هوای بسیار گرم سخت تر خنک می شوید

کاربرد اصلی عرق خنک کردن بدن است، پس اگر عرق نکنید، این امر می تواند منجر به سرگیجه، انقباضات عضلانی، حالت تهوع و گرمازدگی شود. علائم انقباضات عضلانی ناشی از گرمازدگی عبارت است از دردها و گرفتگی های عضلانی. ممکن است دچار گرمازدگی هم شوید، مشکلی که جان تان را به خطر می اندازد و زمانی رخ می دهد که دمای بدن به ۳۹ درجه سانتیگراد می رسد. این مشکل در صورت عدم رسیدگی می تواند منجر به بیهوشی فرد شود.

۴- هورمون های جذب کننده ی کمتری در بدن تان ترشح می شود

در عرق مواد شیمیایی ای به نام فرومون وجود دارد که مانند هورمون ها اما در بیرون بدن عمل می کنند و بر روی رفتار دیگران اثر می گذارند. تحقیقات نشان داده زنان بیشتر زمانی به مردان جذب می شود که ترکیب خاصی در عرق آن ها وجود داشته باشد. تحقیقات همچنین نشان داده استشمام بوی پیراهن آغشته به عرق شریک عاطفی خود ممکن است باعث کاهش اضطراب شود. پس اگر دیگر عرق نکنید، نه تنها شما بلکه دیگران هم از این مزایا محروم می شوند.

۵- بدن تان نمی تواند به شما و دیگران بفهماند که چه حالی دارد

اگر احساس اضطراب یا ترس کنید، بدن با عرق کردن شما را برای واکنش جنگ یا گریز آماده می کند (واکنش جنگ یا گریز به عکس العمل اولیه و غریزی بدن در برابر یک تهدید یا حمله برای نجات جان ما اطلاق می شود)، اگر هم غذای داغ یا تندی خورده باشید، خنک تان می کند. عرق کردن یکی از راه هایی است که بدن از آن برای فهماندن آنچه که در درون تان می گذرد به شما استفاده می کند. البته با ساطع کردن بو دیگران را هم از احساسات شما باخبر می کند. تحقیقی نشان داده زنانی که در معرض تعریق ناشی از ترس مردان قرار گرفته بودند، حالات صورت آن ها هم وحشت زده بود، اما آن هایی که در معرض تعریق ناشی از حس اشمئزاز قرار گرفته بود، حالات چهره های آن ها هم بیانگر اشمئزار بود.

Rate this post
نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *