پریناتولوژیست کیست
رپورتاژ آگهی

پریناتولوژیست کیست؟

پریناتولوژیست کیست؟ پریناتولوژی یکی از زیر شاخه های فوق تخصصی رشته زنان و زایمان است که مدیریت، مراقبت و کنترل قبل، بعد و حین بارداری مادر و جنین را انجام می دهد.

 

اگر قصد باردار شدن دارید و یک وضعیت سلامتی مزمن دارید یا در معرض خطر برخی از عوارض بارداری هستید، متخصص پریناتولوژی می تواند به ایجاد یک نقشه راه برای اطمینان از داشتن سالم ترین بارداری ممکن کمک کند.

بارداری یکی از مهم ترین و پر خطر ترین دوران زندگی زنان است که نیاز به مراقبت بالایی دارند. از ماه اول تا آخر ماه نهم عوامل متعددی باعث ایجاد خطر در زنان باردار می شود. امروزه تمام زنان باردار بلافاصله بعد از بارداری زیر نظر پزشک متخصص قرار می گیرند. متخصص زنان به صورت ماهانه چکاپ ها و آزمایشاتی را برای اطلاع از وضعیت مادر و سلامت جنین انجام می دهد. حال باید بدانیم در زمان بارداری برای اطلاع از وضعیت سلامت جنین و جلوگیری از انتقال بیماری های وراثتی باید به چه کسانی مراجعه کنیم؟ آیا ماما توانایی تشخیص بیماری های جنین و حفظ سلامت مادر را دارد؟ در این مقاله به بررسی این تخصص می پردازیم.

پریناتولوژی یکی از زیر شاخه های فوق تخصصی رشته زنان و زایمان است که مدیریت، مراقبت و کنترل قبل، بعد و حین بارداری مادر و جنین را انجام می دهد. یکی از مهم ترین وظایف پریناتولوژیست کنترل، مراقبت و درمان بارداری های پرخطر مادر و جنین است. برخی از خانم های باردار بیماری های زمینه ای دارند مانند بیماری های تیروئید، فشار خون، بیماری های قلبی و غیره که با این بیماری ها وارد پروسه بارداری میشوند. این خانم های باردار و جنین هایشان نیاز به مراقبت های خاص و ویزیت های مکررتری نسبت به بقیه در طی بارداری دارند.

برخی از حاملگی مانند حاملگی های چندقلویی یا حاملگی هایی که جنین دارای اختلالات ساختاری یا عملکردی در اندام ها و ارگانهای بدنش است، ذاتا پرخطر هستند و نیاز به مراقبت های خاصی دارند.

پریناتولوژیست کیست

برخی از مادران باردار در طی بارداری دچار عوارض خاصی میشوند، به طور مثال دچار پارگی کیسه آب میشوند یا دچار دیابت بارداری، فشارخون بارداری یا حتی آمبولی ریه میشوند. این موارد نیز در دسته مادر و جنین پرخطر قرار میگیرند و هم مادر و هم جنین نیاز به کنترل، مراقبت و اقدامات خاص و بیشتری نسبت به سایر افراد دارند.

حیطه کاری دیگر یک پریناتولوژیست، تشخیص، غربالگری، مدیریت و درمان ناهنجاری های ژنتیکی، کروموزومی و ساختاری جنین است که با انجام یکسری سونوگرافی‌های اختصاصی و تست های غربالگری و تشخیصی که پریناتولوژیست انجام می دهد و در ادامه در صورت تشخیص مدیریت و درمان این اختلالات به عهده پریناتولوژیست است.

در واقع یک پریناتولوژیست در طی نه ماهه بارداری و همچنین بعد از زایمان در کنار مادر و جنین هست تا دوران بارداری را به سلامت طی شود.

وظایف پریناتولوژیست

همانگونه که پیش­تر گفته شد، در حاملگی‌های پرخطر و پرریسک و همین‌­طور این چنین زایمان­‌ها، وجود تخصص زنان کافی نیست. حضور متخصص طب مادر و جنین یا همان پریناتولوژیست نیز لازم است. در واقع پریناتولوژیست­‌ها، متخصصان زایمان­‌های پرخطر و با ریسک بالا هستند.

پریناتولوژیستان پزشکانی هستند که حاملگی­‌های پرخطر را مدیریت می‌کنند و سلامت و امنیت مادران و نوزادان را قبل، حین و پس از زایمان تضمین می­‌کنند.

چه زمانی باید به متخصص پریناتولوژی مراجعه نمود؟

متخصص پریناتولوژی دو بیمار را به طور همزمان درمان می کنند و در مراقبت از بیماری مادر و عوارض جنین در بارداری تخصص دارند. این متخصصان با شما و خانواده‌تان و سایر پزشکانی که ممکن است به آنها مراجعه کنید، همکاری می‌کنیم تا مراقبت‌های بارداری خود را با خیال راحت انجام دهید و به شما در دستیابی به بهترین نتایج ممکن کمک می کنند.

ممکن است به دلایل مختلفی از جمله وضعیت سلامتی خودتان یا یافته های مربوط به نوزادتان به دکتر طب مادر و جنین ارجاع داده شوید.

یهترین دکتر طب مادر و جنین و متخصص پریناتولوژی طیف کاملی از ارزیابی و مراقبت های مادر و جنین را ارائه می دهد تا اطمینان حاصل کند که اطلاعات بیشتری در مورد وضعیت  بارداری خود دارید.

به طور کلی متخصص پریناتولوژی به درمان زنان باردار مبتلا به بیماری مزمن می پردازند که به طور ایده آل قبل از بارداری شروع می شود. نمونه هایی از شرایط بارداری که ممکن است نیاز به مدیریت توسط بهترین دکتر طب مادر و جنین داشته باشید عبارتند از:

 

  • بیماری کلیوی
  • بیماری قلبی
  • آسم
  • چاقی
  • بیماری التهابی روده
  • اختلالات اشتها
  • افسردگی
  • فیبروز سیستیک
  • بیماری تیرویید
  • بیماری سلول داسی‌شکل
  • اسکلروز چندگانه
  • لوپوس
  • تشنج
  • سرطان
  • دیابت
  • فشار خون بالا

 

پریناتولوژیست‌ها چه کارهایی انجام می‌دهند؟

آن‌ها آزمایش و نظارت پیشرفته‌تری را نسبت به متخصص زنان و زایمان انجام می‌دهند که شامل موارد زیر است:

 

  • انجام سونوگرافی‌های بسیار دقیق.
  • انجام آزمایش ناتوانی‌های مادرزادی.
  • بررسی های جنینی با نمونه برداری از جفت یا مایع آمنیوتیک یا خون جنین

فوق تخصص‌های پریناتولوژی می‌توانند اطلاعات معتبرتر و دقیق‌تری در مورد بارداری شما و چگونگی تاثیر شرایط قبلی به شما ارائه دهند.

آن‌ها همچنین در صورت بروز عارضه در هنگام زایمان، مانند عفونت یا خونریزی شدید، مادران را پس از تولد نوزاد تحت درمان قرار می‌دهند.

 

آیا همه ی زنانی که قصد بارداری دارند باید به پریناتولوژیست مراجعه کنند؟

در صورتیکه یکی از موارد زیر را دارید بهتر است قبل از بارداری با یک فوق تخصص طب مادر و جنین مشورت کنید:

بیماری زمینه ای

بیماران مبتلا به دیابت، لوپوس، بیماری های کلیوی و فشار خون بالا باید در دوران بارداری تحت نظر باشند. پریناتولوژیست با تعیین داروی مناسب و مقدار مصرف آن از آسیب به شما و فرزندتان در دوران بارداری جلوگیری می کند. برای مثال، اگر مبتلا به دیابت هستید پریناتولوژیست با کنترل قند خون تان پیش از بارداری احتمال ناهنجاری های جنینی را کاهش می دهد.

بیماری های ژنتیکی

اگر سابقه ی خانوادگی بیماری خاصی دارید آزمایش غربالگری ژنتیک پیش از بارداری به شما و همسرتان کمک می کند تا شانس ابتلای فرزندتان را بررسی کنید. همچنین، غربالگری برخی بیماری های ژنتیکی شایع مانند فیبروز کیستیک (CF) و آتروفی عضلانی نخاعی (SMA) به علت فراوانی بالای ناقلین به همه ی زوجین پیش از بارداری توصیه می شود.

اگر فرزند مبتلا به یک بیماری ژنتیکی یا اختلال کروموزومی دارید قبل از بارداری با پریناتولوژیست یا متخصص ژنتیک در مورد شانس ابتلای فرزندتان در بارداری بعدی مشورت کنید.

دکتر آرزو بهزادیان فلوشیپ پریناتولوژی و جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی دارای دانش بالا، تجربه کافی و‌ مهارت بسیار زیادی می‌باشد.

برای ویزیت در مطب توسط دکتر آرزو بهزادیان با شماره تلفن‌های 09102024594 یا 09925250155 تماس گرفته و یا به مطب به آدرس سعادت آباد، بالاتر از میدان کاج، کوچه دوازدهم (علی اکبری)، پلاک 24، طبقه دوم، واحد 6 مراجعه نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر وارد سایت دکتر آرزو بهزادیات به آدرس drbehzadianperinatology.com شده و مقالات مربوط در این زمینه را مطالعه نمایید.

Rate this post
نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *