اگر نگران تغذیه و سلامتی کودکتان هستید حتماً سیب را در برنامه غذایی او بگنجانید. چون فواید زیادی برای بدن او دارد.
چرا سیب در تغذیه کودکان اهمیت ویژهای دارد؟
خوشبختانه سیب یکی از میوههای پرمصرف است. این میوه بهشتی نه تنها در همه کشورهای جهان پیدا میشود بلکه در تمام فصول سال نیز در دسترس است. به همین دلیل نیز دومین میوه پرمصرف جهان محسوب میشود. سیب یکی از گزینههای خوب و سالم برای کودکان است و یکی از اولین میوههایی است که در غذای کمکی کودکان گنجانده میشود. خواص و فواید سیب بیشمار است. مصرف آن بسیار ساده بوده و نیاز به کار خاصی ندارد. فقط کافیست آن را بشویید و متناسب با سن کودک به او بدهید. برای کودکان کم سن کافیست آن را رنده کنید. کودکانی که دندان دارند به راحتی میتوانند یک تکه از این میوه را میل کنند.
سیب یک میوه زودهضم است چون از حدود 85 درصد آب تشکیل شده و حاوی میزان زیادی فیبر است. همین میزان فیبر و قندی که دارد باعث ایجاد سیری میشود. سیب را منبع انواع ویتامینها و مواد معدنی بدانید. این میوه حاوی میزان قابل توجهی پتاسیم، منیزیم، کلسیم و ویتامینهای C و A است. سیب همچنین حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند پولیفنولها است که به آن رنگ، طعم و بافت ویژهای دادهاند. تمام این ویژگیها باعث شده است که سیب علاوه بر ارتقای سلامتی، از بروز برخی مشکلات و بیماریها پیشگیری کند. در ادامه به دو خاصیت ویژه سیب برای کودکان اشاره میکنیم:
سیب برای کاهش بیماریهای مربوط به رودهها
سیب یک منبع فوقالعاده فیبرهای غذایی است. این میوه مفید حاوی فیبر ویژهای به نام پکتین است که یک فیبر محلول در آب محسوب میشود و برای میکروبیوتای روده بسیار مفید است. این نوع فیبر بیشتر در پوست سیب وجود دارد. باید بدانید که میزان بالای فیبر سیب برای پیشگیری از بروز یبوست در کودکان بسیار مؤثر است. یادتان باشد که یبوست زیاد در طولانیمدت خطر ابتلا به سرطان کولون را افزایش میدهد. علاوه براین، میزان بالای فیبر همچنین از بروز بیماریهای التهابی رودهها و بروز دیورتیکول پیشگیری میکند.
برای بهرهمندی از این فیبر میتوانید سیب را با پوست در فر تنوری کنید. به این ترتیب پکتین موجود در سیب نیز آزاد شده و جذب و هضم آن برای کودکان راحتتر میشود.
سیب برای تسکین علائم گاستروآنتریت یا همان بیماری التهاب معدهای رودهای مفید است. این بیماری نوعی عفونت روده است که باعث اسهال و مشکلات دیگر میشود.کودکان بزرگتر میتوانند سیب را به صورت خام و با پوست مصرف کنند. البته یادتان باشد همیشه از سیبهای ارگانیک استفاده کنید و آنها را با دقت بشویید. به عقیده متخصصان بعد از دو هفته از شروع مصرف سیب، تغییرات مثبتی در فلور روده دیده میشود. بنابراین توصیه میشود برای سلامت رودههای فرزندتان از همان سنین پایین و بعد از شروع غذای کمکی سیب را در برنامه غذایی آنها بگنجانید.
سیب برای کاهش خطر ابتلا به دیابت و چاقی مفرط
دانشمندان بر این عقیده هستند که مصرف روزانه سیب یا گلابی باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 میشود. هر چه مصرف این میوه بیشتر باشد اثرات آن نیز بیشتر میشود. مصرف سیب به کاهش قند خون کمک میکند چون پولیفنولهای آن حاوی اثرات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی هستند. علاوه بر این پکتین موجود در سیب باعث افزایش روند دفع رودهها میشود و این مسئله جذب قندهای سیب را به تأخیر میاندازد.
برای کودکانی که دچار اضافه وزن هستند نیز سیب یک میوه فوقالعاده است چون به کاهش وزن و کاهش تجمع چربیها کمک زیادی میکند. دلیل آن نیز میزان بالای فیبرهای موجود در سیب است. پولیفنولهای موجود در این میوه باعث تحریک سوخت و ساز چربیها شده و به کاهش تجمع آنها در ناحیه شکم کمک میکنند.