تاثیر عصاره میخک در مهار باکتری‌ عفونت دندان

گیاه میخک حاوی ترکیب شیمیایی به نام اوژنول است و به عنوان مسکن موضعی در پزشکی و به ویژه دندانپزشکی سنتی استفاده می‌شود. برگهای میخک، همیشه سبز و دائمی بوده و یکی از منابع مهم گیاهی ترکیبات فنلی مختلف است.

عصاره میخک

باکتری های موجود در کانال ریشه دندان، عامل اصلی بروز عفونت های ریشه دندان هستند و مشخص شده در میان باکتریهای ایجاد کننده این نوع عفونت، باکتری های بی هوازی نسبت به سایر باکتری ها شایع تر است.

با توجه به ویژگی های گیاه میخک، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انجام یک مطالعه خاصیت ضد میکروبی عصاره این گیاه را مورد بررسی قرار دادند.

برای انجام این مطالعه؛ عصاره های آبی و الکلی گیاه میخک به محیط کشت باکتری انتروکوکوس فیکالیس افزود شد و تاثیر آن بر رشد این باکتری بررسی شد.

بررسی های این مطالعه نشان داد عصاره آبی میخک در غلظت ۱۲۵ میلی گرم در میلی لیتر و بالاتر و عصاره هیدروالکلی میخک در غلظت ۶۲.۵ میلی گرم در میلی لیتر و بالاتر دارای اثر بازدارنده رشد علیه انتروکوکوس فکالیس بود.

نتایج به دست آمده نشان می دهد که این گیاه دارای فعالیت ضد میکروبی قابل قبولی علیه باکتری انتروکوکوس فکالیس است و می توان از این عصاره گیاهی برای پروسه های شستشوی کانال ریشه در دندانپزشکی استفاده کرد.

همچنین این محققان می گویند که می‌توان با خالص کردن مواد موثره موجود در این گیاه، از آن جهت ساخت شستشو دهنده با عوارض جانبی کمتر و طعم مطبوع تر استفاده کرد که از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =